Privacy Policy (ZA)

To oświadczenie o ochronie prywatności zostało ostatnio zaktualizowane styczeń 22, 2024 i dotyczy obywateli oraz legalnych stałych mieszkańców Republiki Południowej Afryki.

W tym oświadczeniu o ochronie prywatności wyjaśniamy, co robimy z danymi, które uzyskujemy o tobie za pośrednictwem https://donbosco.press/pl/. Zalecamy uważne przeczytanie tego oświadczenia. Przetwarzając dane, przestrzegamy przepisów dotyczących prywatności. Oznacza to między innymi, że:

  • jasno określamy cele, dla których przetwarzamy dane osobowe. Robimy to za pomocą niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności;
  • dążymy do ograniczenia gromadzenia przez nas danych osobowych tylko do tych danych, które są niezbędne do uzasadnionych celów;
  • w pierwszej kolejności prosimy o wyraźną zgodę na przetwarzanie twoich danych osobowych w przypadkach wymagających twojej zgody;
  • podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby chronić twoje dane osobowe, a także wymagamy tego od stron, które przetwarzają dane osobowe w naszym imieniu;
  • szanujemy twoje prawo dostępu do twoich danych osobowych, ich poprawiania lub usuwania na twoje żądanie.

Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz dokładnie wiedzieć, jakie dane na twój temat przechowujemy, skontaktuj się z nami.

1. Cel, dane i okres przechowywania

Możemy zbierać lub otrzymywać dane osobowe w wielu celach związanych z naszą działalnością biznesową, które mogą obejmować: (kliknij, aby rozwinąć)

2. Co się stanie, jeśli nie podasz nam swoich danych osobowych?

Jeżeli nie podasz nam swoich danych osobowych, możemy nie być w stanie dostarczyć ci produktów, informacji lub pomocy, której szukasz.

3. Pliki cookies

Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookies, zapoznaj się z naszą Cookie Policy

4. Praktyki ujawniania informacji

Udostępniamy dane osobowe, jeżeli jesteśmy zobowiązani przepisami prawa lub na mocy postanowienia sądu, w odpowiedzi na wezwanie organu ścigania, w zakresie dozwolonym na podstawie innych przepisów prawa, w celu udzielenia informacji lub w celu przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego w sprawie związanej z bezpieczeństwem publicznym.

Jeżeli nasza strona internetowa lub organizacja zostanie przejęta, sprzedana lub zaangażowana w fuzję lub przejęcie, Twoje dane mogą zostać ujawnione naszym doradcom i potencjalnym nabywcom oraz zostaną przekazane nowym właścicielom.

5. Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo danych osobowych. Podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ograniczenia nadużyć i nieuprawnionego dostępu do danych osobowych. Gwarantuje to, że tylko niezbędne osoby mają dostęp do twoich danych, że dostęp do danych jest chroniony, a nasze środki bezpieczeństwa są regularnie sprawdzane.

Stosowane przez nas środki bezpieczeństwa obejmują:

    6. Witryny podmiotów zewnętrznych

    Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych osób trzecich połączonych linkami na naszej stronie internetowej. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie przetwarzają twoje dane osobowe w sposób niezawodny lub bezpieczny. Zalecamy zapoznanie się z oświadczeniami o ochronie prywatności tych witryn przed rozpoczęciem korzystania z nich.

    7. Zmiany niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności

    Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności. Zaleca się regularne sprawdzanie niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności, aby być świadomym wszelkich zmian. Ponadto będziemy Cię aktywnie informować, gdy tylko będzie to możliwe.

    8. Dostęp i modyfikowanie danych

    Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub chcesz wiedzieć, jakie dane osobowe posiadamy na twój temat, skontaktuj się z nami. Możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższych informacji. Przysługują Ci następujące prawa:

    • Masz prawo wiedzieć, dlaczego potrzebne są twoje dane osobowe, co się z nimi stanie i jak długo będą przechowywane.
    • Prawo dostępu: Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych, które są nam znane.
    • Prawo do sprostowania: masz prawo do uzupełniania, poprawiania, usuwania lub blokowania swoich danych osobowych w dowolnym momencie.
    • Jeśli wyrazisz zgodę na przetwarzanie twoich danych, przysługuje ci prawo do cofnięcia tej zgody i usunięcia twoich danych osobowych.
    • Prawo do sprzeciwu: możesz sprzeciwić się przetwarzaniu twoich danych. Przestrzegamy tego, chyba że istnieją uzasadnione podstawy do przetwarzania.

    Upewnij się, że zawsze jasno określasz, kim jesteś, abyśmy mieli pewność, że nie modyfikujemy ani nie usuwamy żadnych danych niewłaściwej osoby.

    9. Złożyć skargę

    Jeśli nie jesteś zadowolony ze sposobu, w jaki obsługujemy (skargę dotyczącą) przetwarzania twoich danych osobowych, masz prawo złożyć skargę do Information Regulator South Africa:
    P.O Box 31533,
    Braamfontein,
    Johannesburg,
    2017
    Email pod który można wysyłać skargi:complaints.IR@justice.gov.za

    10. Dziecko

    Nasza witryna internetowa nie jest przeznaczona do przyciągania dzieci i nie jest naszym zamiarem zbieranie danych osobowych od dzieci poniżej wieku, w którym wyrażają zgodę w ich kraju zamieszkania. W związku z tym prosimy, aby dzieci, które nie osiągnęły wieku zgody, nie przekazywały nam żadnych danych osobowych.

    11. Dane kontaktowe

    Bollettino Salesiano OnLine - Oratorio Salesiano San Francesco di Sales
    Via Maria Ausiliatrice 32, 10152 Torino
    Włochy
    Witryna: https://donbosco.press/pl/
    Email: privacy@donbosco.press
    Numer telefonu: +39 378 084 1797

    12. Żądania danych

    W przypadku najczęściej składanych wniosków oferujemy również możliwość skorzystania z naszego formularza zapytania o dane

    ×

    Wyznaczyliśmy osobę kontaktową w zakresie zasad i praktyk organizacji, do której można kierować skargi lub zapytania:
    Andrei MUNTEANU
    bsol@sdb.org

    Aneks

    WPML

    WPML utilizza i cookie per identificare la lingua del visitatore corrente, quella dell'ultima visita e quella degli utenti che hanno effettuato l'accesso. Quando si utilizza il plugin, WPML condividerà i dati relativi al sito tramite il programma di installazione. Non verrà condiviso nessun dato personale dell'utente.